6 MUST HAVE προϊόντα κολύμβησης

Μπορεί να νομίζετε ότι για το κολύμπι χρειάζεται μόνο μαγιό και γυαλάκια, αλλά αν κοιτάξετε γύρω σας στο κολυμβητήριο, θα δείτε διχτυωτές τσάντες γεμάτες με διάφορα απαραίτητα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της τεχνικής σας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και είτε ψάχνετε για ένα δώρο είτε απλώς ψωνίζετε για εσάς, ορίστε μερικά αντικείμενα που κάθε κολυμβητής πρέπει να έχει στο σετ κολύμβησης του:


1. Mesh Bag - Οι τσάντες από δίχτυ (mesh bags) είναι η ιδανική τσάντα εξοπλισμού κολύμβησης για τρεις λόγους. Πρώτον, μπορεί να κρατήσει όλο τον κολυμβητικό εξοπλισμό σας σε ένα μέρος, αντί να τα έχετε σε διαφορετικές τσάντες. Δεύτερον, το να έχετε μια ξεχωριστή τσάντα για να αποθηκεύετε τα βρεγμένα σας αντικείμενα σημαίνει ότι τα προσωπικά σας αντικείμενα δεν θα βραχούν (τηλέφωνο, κλειδιά, ρούχα κ.λπ.). Τρίτον και πιο σημαντικό, το πλέγμα (δίχτυ) επιτρέπει στον εξοπλισμό να στεγνώσει καθώς μπορεί να περάσει ο αέρας, διατηρώντας τον εξοπλισμό απαλλαγμένο από μυρωδιά.

2. Πτερύγια - Είναι απαραίτητο να έχετε πτερύγια στο κολυμβητικό κιτ σας. Αναπτύσσουν την ευελιξία και το εύρος κίνησής σας στους αστραγάλους και τα πόδια σας και βοηθούν στη διατήρηση της σωστής τεχνικής ενώ κολυμπάτε με ταχύτητα. Όσο πιο κοντό είναι το πτερύγιο, τόσο το καλύτερο. Τα μεγάλα πτερύγια επιβραδύνουν πάρα πολύ το λάκτισμα!

3. Kickboard - Με τη χρήση μίας σανίδας κολύμβησης, στοχεύετε αποκλειστικά στο κάτω μέρος του σώματός σας. Ως η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα στο σώμα, τα καλά εκπαιδευμένα πόδια θα αναπτύξουν το λάκτισμά σας και αναπόφευκτα θα βελτιώσετε το κολύμπι σας.

4. Γυαλάκια - Τώρα, μπορεί να φαίνεται προφανές ως προς το γιατί τα γυαλάκια κολύμβησης αποτελούν ουσιαστικό μέρος του εξοπλισμού σας αλλά υπάρχουν τρεις βασικές πτυχές που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τα γυαλιά κολύμβησης: - Ότι εφαρμόζουν (δεν περνάει το νερό) - Ότι είναι άνετα (δεν ασκείτε υπερβολική πίεση στα μάτια ) - Ότι είναι καθαρά (δεν θολώνουν ή γρατσουνίζονται).

5. Αναπνευστήρας - Η χρήση εμπρόσθιου αναπνευστήρα θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στην τεχνική σας χωρίς να χρειάζεται να σηκώσετε το κεφάλι σας έξω από το νερό για μια ανάσα. Μπορεί να βοηθήσει απ’ το να κρατάτε ισορροπημένο το σώμα σας μέχρι και να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς στον ώμο, που δυστυχώς υποφέρουν πολλοί κολυμβητές.

6. Πετσέτα - Γιατί να μην δοκιμάσετε την πετσέτα σε μορφή πόντσο από μικροΐνες. Ένα πόντσο είναι υπέροχο να σας περιμένει όταν τελειώσετε την κολύμβηση. Έχει oversized εφαρμογή για να μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα και εύκολα. Το υλικό μικροϊνών στεγνώνει γρήγορα, επομένως είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Είτε πηγαίνετε πισίνα είτε θέλετε να συνεχίσετε τις βουτιές σας στη θάλασσα, αυτά τα αντικείμενα θα κάνουν την εμπειρία σας πολύ πιο ευχάριστη.