Η μέρα τελείωσε και ο ήλιος δύει.. Τολμάτε να μπείτε ξανά στο νερό; 

Πολλά μέρη ορίζονται ως πόλεις που δεν κοιμούνται ποτέ – αλλά ξέρατε ότι αυτό δεν ισχύει μόνο στη στεριά. Καθώς ο ήλιος δύει το υποβρύχιο περιβάλλον αλλάζει. Κάποια πλάσματα κοιμούνται ενώ άλλα ξυπνούν και ο βυθός μεταμορφώνεται εντελώς.

Γιατί μερικοί άνθρωποι φοβούνται τις νυχτερινές καταδύσεις;

Η νυχτερινή κατάδυση έχει έναν τρόπο να ανεβάζει την αδρεναλίνη, ανεξάρτητα από το επίπεδο του δύτη. Κατεβαίνοντας στο βυθό χωρίς τίποτα άλλο εκτός από τη στενή δέσμη του καταδυτικού φακού σας να φωτίζει το δρόμο, μπορεί εύκολα να δημιουργήσει εικόνες δυσφορίας και φόβου.

Ως άνθρωποι, είναι λογικό να είμαστε ανήσυχοι όταν είμαστε σε ένα περιβάλλον για το οποίο δεν έχουμε δημιουργηθεί.

Γιατί να δοκιμάσετε τις νυχτερινές καταδύσεις;

Όσο τρομακτική κι αν ακούγεται μια νυχτερινή κατάδυση, είναι μια εμπειρία που κάθε δύτης πρέπει να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Τίποτα δεν ενισχύει τις αισθήσεις και ανεβάζει την αδρεναλίνη καλύτερα από τις νυχτερινές καταδύσεις. Πραγματικά σας δίνει μία νέα οπτική για τον υποβρύχιο κόσμο.

Από νυκτόβια ζώα που βγαίνουν από τις σκιές για να κυνηγήσουν, μέχρι χίλιες σπίθες βιοφωταυγούς πλαγκτόν που φωτίζουν την θάλασσα γύρω σας, η ζωή στον βυθό είναι ουσιαστικά διαφορετική τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας κατάδυσης μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας προς κάθε κατεύθυνση. Τη νύχτα είστε εξ ολοκλήρου συγκεντρωμένοι στο πού δείχνει ο φακός κατάδυσής σας και τι ανάβει. Δίνει σε πολλούς μια καλύτερη, λιγότερο αποσπασμένη εκτίμηση για αυτό που τους περιβάλλει. Βοηθά να δεις πολλά από τα μικρά πράγματα που μπορεί να παραβλεφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η νυχτερινή κατάδυση είναι μια μοναδική και συναρπαστική περιπέτεια που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ενά οικείο καταδυτικό σημείο με νέα μάτια. 

Έαν είσαι πιστοποιημένος δύτης και θέλεις να δοκιμάσεις να κάνεις μαζί μας νυχτερινή κατάδυση, επικοινωνήσε μαζί μας και θα χαρούμε να σε δούμε υποβρυχιώς ;)