Τι πάχος στολής να επιλέξω για ψαροντούφεκο;

Ερώτηση

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Είμαι σχετικά νέος ψαροντουφεκάς  αφού ξεκίνησα μόλις τον Αύγουστο που μας πέρασε,
τελείως τυχαία και κατά την διάρκεια των διακοπών μου, το υποβρύχιο κυνήγι.

Μην ξέροντας κατά πόσο θα μπορούσα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο (αν θα μου άρεσε, αν εγώ θα μπορούσα
να αντεπεξέλθω στις ανάγκες κλπ), δεν επένδυσα σε εξοπλισμό, παρά μόνο στα αναγκαία.

Πλέον, έχω καταλήξει πως πρόκειται για κάτι πολύ όμορφο, το οποίο μου ταιριάζει και μπορώ να το συνεχίσω και την χειμερινή περίοδο. Όμως μέχρι τώρα δεν είχα αγοράσει στολή μιας και δεν το είχα αποφασίσει.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, τι πάχος στολής να επιλέξω, αφού έχω ακούσει πως στο εμπόριο θα βρούμε σε πολλά πάχη, όπως και σε διάφορους τύπους. Σας ευχαριστώ !

Υ.Γ. Παρακαλώ, απαντήστε μου το συντομότερο δυνατόν γιατί τα νερά έχουν παγώσει…

Απάντηση

Αγαπητέ φίλε, πρώτα από όλα σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία σου. Είναι χαρά μας να βοηθάμε τους ψαροντουφεκάδες με έγκυρες και ασφαλείς συμβουλές.

Έτσι λοιπόν στο θέμα του πάχους, ως πρώτη μας στολή, επιλέγουμε τα 5 έως 5,5 χιλιοστά η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τους 12 μήνες του χρόνου. Όσον αφορά τον τύπο στολής, ως νέος θα σου προτείναμε είτε φόδρα μέσα- φόδρα έξω, είτε ξυρισμένο νεοπρέν μέσα- φόδρα έξω το οποίο χρειάζεται βρέξιμο με σαπουνόνερο για να φορεθεί και απαιτεί προσεχτικές κινήσεις γιατί χαράζεται εύκολα (από την ξυρισμένη έσω πλευρά δηλαδή ). Υπάρχει ακόμη ένας τύπος με φόδρα μέσα- λείο έξω που θεωρούμε και την ιδανικότερη επιλογή.

Tips

Να προσέξεις το παντελόνι να είναι μέσης και ψηλοκάβαλο και να μην έχει ραμμένο γιλέκο επάνω του.

Να προσέξεις επίσης να μην έχει φερμουάρ. Προτίμησε να μάθεις να βάζεις το σακάκι χωρίς την ανάγκη να διαθέτει φερμουάρ. Είναι εύκολο, θα σου δείξουν στο κατάστημα…

Να προσέξεις να μην αγοράσεις στολή με σκληρό νεοπρέν, άρα και πολυκαιρισμένο. Το υλικό πρέπει να το πιάνεις και να είναι μαλακό και ελαστικό.

Να προσέξεις πριν την αγοράσεις , να την φορέσεις στο μαγαζί και να σου κάνει άριστη εφαρμογή χωρίς «σακουλιάσματα» πουθενά, ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφυκτικά.

Αυτά σε γενικές γραμμές, γιατί υπάρχουν και άλλες πληροφορίες όπως η πλευστότητα του νεοπρέν, οι στεγανές ραφές, τα ανατομικά και προσκεκλημένα πατρόν, τα χρώματα παραλλαγής και τόσα άλλα, στα οποία όμως δεν μπορούμε να επεκταθούμε μιας και το κείμενο θα γινόταν τεράστιο και ο χώρος απαντήσεων είναι περιορισμένος…